NIEUWTJES 

Na de lancering hebben we niet stilgezeten en op deze nieuwtjes-pagina zetten we alle updates over ons en onze gasten. Kom regelmatig terug om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws!

 

Enkele reacties

  • "Ik begon zonder verwachtingen te luisteren, maar werd al snel het verhaal ingezogen. Het was leuker en leerzamer dan ik had gedacht."
  • "Mijn plan om verlichting in de tuin aan te brengen laat ik varen nu ik weet hoeveel dieren daar last van hebben."
  • "Heel herkenbaar: de geur in de Groenoordhallen tijdens de voetbal! Oh, en mag ik een keer mee naar het Zoete Land?"

 

NATUURđź’šLEIDEN IN HET NIEUWS OP LIVENEWS4YOU!

Op maandag 6 juni 2022 heeft Sjoerd Belt van Livenews4you ons geïnterviewd. Dit was ons eerste interview voor de camera! Hier vind je het interview (4 minuten):

https://svjmedia.nl/livenews4you/3940/ook-de-natuur-in-de-podcast-wereld-mag-niet-vergeten-worden/

 

PERSBERICHT

25-05-2022

 

Natuurđź’šLeiden lanceert podcasts over Leidse stadsnatuur

 

Weet u wat er zwemt in de grachten van Leiden? Heeft u zich altijd al afgevraagd hoe het staat met de dieren in de stad en hoe zij hier overleven? Kent u het woord “plantenblindheid”, of wilt u meer weten over de geschiedenis van de Leidse veemarkt? Dan is er goed nieuws, maar liefst tien bekende Leidse natuurkenners vertellen u meer over de Leids stadsnatuur

 

Woensdag 25 mei gaf wethouder Ashley North (Duurzaamheid, Mobiliteit en beheer Openbare Ruimte), met een druk op de knop het officiële startsein voor Natuurđź’šLeiden. Natuurđź’šLeiden zet de Leidse natuur in het zonnetje met een podcast, een audiotour stadwandeling en een website.

 

Natuurđź’šLeiden is een initiatief van Nancy Glazer en Laura Lancée, en ontstond begin dit jaar. Nancy en Laura besloten bekende Leidse groene doeners te interviewen over hun inzet en fascinatie voor stadnatuur. Dit leverde een podcastserie op met verhalen over vogels, bomen, vissen, de energietransitie, idealen, evolutie en activisme. Zij werkten ook mee aan de stadswandeling, door een kort verhaaltje in te spreken bij een locatie in de stad.

 

Laura en Nancy: “We zijn heel trots op het resultaat, en hopen veel Leidenaars te inspireren om meer oog te hebben voor al het moois in Leiden. Daarvoor danken we onze gasten van harte voor hun boeiende verhalen. Maar ook Hugo Zwarts, want zonder zijn studio en talent voor geluidtechniek was de podcast een stuk minder mooi geworden!”.

 

Wethouder North: “Ik ben blij met Natuurđź’šLeiden, dit initiatief zal de waardering en aandacht voor onze stadsnatuur zeker bevorderen. Het is fijn om te zien dat steeds meer inwoners zich actief inzetten voor de natuur in de stad. Er wordt veel gewandeld in Leiden, en dan wil je graag meer informatie over wat je tegenkomt. Deze podcast en stadswandeling zijn een welkome aanvulling op de informatie over onze mooie groene stad.”

 


AL RUIM 1200 DOWNLOADS

NA 7 WEKEN

VVV LEIDEN TWEETS


ANDERE SOCIALS

Facebook 15 juni 2022

Linkedin 8 juni 2022

Facebook 1 juni 2022