ANT BRANDENBURG

deze foto is gemaakt door fotografe Marja Spiering.

Ant Brandenburg is een duizendpoot! Ze is op vele fronten actief voor het behoud en de gezondheid van natuur. In deze aflevering verkennen we met Ant een aantal van de manieren waarop zij zich inzet, als wandelcoach en organisatiekundige, als natuurgids en struikrover. Binnen de natuur spreken vooral samenhang en samenwerking haar aan. In ecosystemen houden organismen elkaar in stand, zoals bijvoorbeeld tussen schimmels en planten. Schimmels geven mineralen door aan planten en krijgen daar zelf suikers voor terug. Zo co-existeren zij. Kijken we naar de mens, dan geldt dezelfde afhankelijk van de  omgeving waarvan de mens deel uitmaakt. Maar helaas gaan wij niet op een heilzame, wederkerige manier met die natuur om en consumeren bijvoorbeeld veel meer dan wij zouden moeten, waarmee we het leven op deze planeet op het spel zetten.

Ant zet zich in om deze natuur een hantje te helpen. In deze aflevering vertelt zij ons over deze bijzondere wereld en laat zien hoeveel mogelijk is als je je wilt inzetten voor de natuur in Leiden. Vraag je eens af: wat kan ik doen? 

Wilt u na het luisteren van de aflevering zelf weten wat u kunt doen maar niet weet waar u moet beginnen? Stuur ons dan een e-mail bericht: info@natuurleiden.nl. Wij brengen u graag met anderen in contact.