LAURA LANCÉE

Al van jongs af aan hou ik van dieren en groen. Ik dacht heel lang dat iedereen dat deed, en dat iedereen het belang van groen, zuurstof, schoon water, diversiteit en dieren inzag. Ook nam ik min of meer als vanzelfsprekend aan dat de natuur er altijd zou zijn, en dat het wel goed zou komen. Maar is dat zo?

Inmiddels denk ik dat we een kind reminder nodig hebben om weer stil te staan bij de schoonheid en wonderlijkheid van de wereld om ons heen. En niet alleen om naar te kijken en van te genieten, maar als noodzakelijke voorwaarde voor ons eigen welzijn. Vandaar deze podcast. Superleuk om te maken! En heel fijn dat er zoveel mensen luisteren.


NANCY GLAZER

Ik herinner mij de vele vakanties met mijn opa en oma naar natuurgebieden in Nederland. Zij hebben mij het belang van natuur en houden van alle levensvormen bijgebracht. Mijn pake en beppe - zij waren Fries - hebben de volledige destructie van de WOII meegemaakt. En deze oorlog heeft hen diep geraakt en veranderd. Als humanisten zetten zij zich al in voor mens én de rest van de natuur. Zij hebben mij geïnspireerd om mij ook in te zetten voor mensen met een kwetsbaarheid, een beperking en/ of voor mensen waarvan het brein anders informatie verwerkt (zoals bij mensen met autisme, adhd, hoogbegaafdheid). De samenleving is te veel ingericht op bepaalde normen waar maar weinigen aan voldoen. Dit geldt ook voor de overige natuur. Ik vind dat de ecologie het nieuwe centrum van ons denken/voelen en handelen dient te worden, zodat wij rekening houden met alle levensvormen, hun bestaansrecht herkennen en voor hen zorgen. Zo leef ik met hart, hoofd en handen diep in de wortels van onze natuur, daar word ik heel en gelukkig van.


SJOERD BELT

Al vanaf het begin van mijn puberteit was het nieuws heel belangrijk voor mij. Ik volgde als dertienjarige graag het nieuws, en was dan ook altijd als eerste op de hoogte van het nieuws waar dan ook ter wereld. Daarom studeer ik met deze passie voor het nieuws aan de
Hogeschool Utrecht voor de studie Journalistiek. Als student Journalistiek heb ik een brede interesse in verschillende maatschappelijke thema’s die onze wereld rijk is. De natuur, techniek, politiek en sport zijn daarvan mijn grootste interesses. Daarom vind ik het superleuk om naast mijn studie en stage bij AFC Ajax media mee te werken aan deze gave podcast.


  • Disclaimer. Niets van deze website en/of bijbehorende producten mag zonder toestemming van ons worden overgenomen, vertoond of afgedraaid op andere dan de initieel door ons gebruikte kanalen. Foto's vallen onder ©ď¸ŹLancée of ©ď¸ŹGlazer, tenzij anders vermeld.