NANCY GLAZER

Als beelddichter verdiep ik mij graag in uiteenlopende thema's, van schaken tot het universum, van de geschiedenis van labyrinten tot bomen, van historische gebeurtenissen tot de diversiteit van leven. Als ik aan mijn beeldgedichten werk, voel ik mij verbonden met het grotere geheel. Ik voel mij dan minder vervreemd van de wereld in- en om mij heen. Er is zoveel te leren en de wereld om mij heen inspireert mij enorm! Daarom vind ik het belangrijk om daar ook op een gezonde manier mee om te gaan. Bovendien herken ik hoe lastig het kan zijn om je staande te houden tussen die mensenmassa. Ik leef met autisme, functioneer daarom anders en dat kan lastig zijn. Als ik dan in de natuur ben, dieren observeer, planten onderzoek of naar bomen kijk, word ik rustig en keer ik terug tot mijzelf. Met deze podcast wil ik het verhaal laten horen van alle inwoners van de stad Leiden zodat we die wereld niet vergeten, daar meer zorg voor gaan dragen, zachtaardiger worden en ons meer gaan verwonderen over al dat is op deze unieke planeet. Reis met ons mee!

 

 


 

LAURA LANCÉE

Al van jongs af aan hou ik van dieren en groen. Ik dacht heel lang dat iedereen dat deed, en dat iedereen het belang van groen, zuurstof, schoon water, diversiteit en dieren inzag. Ook nam ik min of meer als vanzelfsprekend aan dat de natuur er altijd zou zijn, en dat het wel goed zou komen. Maar is dat zo?

Inmiddels denk ik dat we een kind reminder nodig hebben om weer stil te staan bij de schoonheid en wonderlijkheid van de wereld om ons heen. En niet alleen om naar te kijken en van te genieten, maar als noodzakelijke voorwaarde voor ons eigen welzijn. Vandaar deze podcast. Superleuk om te maken! En heel fijn dat er zoveel mensen luisteren.


SJOERD BELT

 

 


  • Disclaimer. Niets van deze website en/of bijbehorende producten mag zonder toestemming van ons worden overgenomen, vertoond of afgedraaid op andere dan de initieel door ons gebruikte kanalen. Foto's vallen onder ©ď¸ŹLancée of ©ď¸ŹGlazer, tenzij anders vermeld.