MARTINE VAN SCHAIK

 

"Het is een tragedie op zichzelf, te zien hoe weinig wij in staat zijn te leven naar de idealen die wij ons stellen of die ons voorgehouden worden." Deze quote van Simon Vestdijk is zeker niet van toepassing op Martine van Schaik. Van jongs af aan houdt zij vast aan haar idealen, en zoekt zowel in haar loopbaan als daarbuiten naar de beste positie en de beste manieren om ze te verwezenlijken.

Zij richt zich daarbij vooral op de verhouding tussen mens, dier en natuur, de verhouding tussen mensen onderling en de inrichting van de economie. Een belangrijke driehoek die erom vraagt grote onderwerpen aan de orde te stellen, met structurele implicaties voor onze manier van leven.

Martine is momenteel fractieleider van de vierkoppige Partij voor de Dieren-fractie in de Leidse Gemeenteraad. Daar vecht ze voor behoud van natuur, dier en menselijkheid in de stad, en ziet ze kans successen te boeken in de buurt. Maar wie weet wat de toekomst brengt, één ding weten we zeker: Martine is heel goed in staat naar haar idealen te leven, en houdt eraan vast. Hoor haar verhaal en bedenk: wat zijn uw idealen en hoe spelen die een rol in uw leven?