LISELOTTE RAMBONNET

Update: Onlangs ontvingen Liselotte, Auke-Florian en alle vrijwilligers van de Grachtwacht de NWO Communication Initiative Award. Omdat ze veel mensen bereiken en onderzoek doen naar de oorzaken van zwerfafval. Van harte gefeliciteerd!

Elke zondagochtend vaart er een groep vrijwilligers door de grachten van Leiden om deze schoon te maken en om het leven op, in en rondom het water te beschermen en te helpen. Liselotte is één van de oprichters van dit uniek Leids fenomeen! In deze aflevering vertelt zij wat er zoal in de grachten ligt en leest ze een stukje voor uit een dagboek dat zij uit het water heeft gevist. 

Liselotte is bioloog en wetenschapper. Ze doet onderzoek en deelt haar kennis en kunde met lokale en provinciale bestuurders. Dit is zeer belangrijk omdat onderzoekers een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het up-to-date houden van de kennis van onze bestuurders en misverstanden uit de weg kunnen ruimen. Dat heeft Liselotte ook gedaan bij de provincie Zuid-Holland. Zo combineert Liselotte wetenschap en activisme.